26
juli 2021

Uitnodiging: Demonstratie innovatieve emissieloze kistenreiniger

Hallum, Friesland

Wanneer u op uw bedrijf met kisten werkt, is deze uitnodiging wellicht interessant voor u. We nodigen u hierbij van harte uit voor de demonstratie van deze unieke kistenreiniger op basis van recirculatie van het water in combinatie met afvalwaterontsmetting en -filtratie. Hiermee wordt een belangrijk knelpunt in de sector opgelost!

De demonstratie vindt plaats op twee locaties, 1 in Groningen en 1 in Friesland. Er wordt op elke locatie 2 keer gedemonstreerd, om 13.30 en om 15.30 uur.

  • Vrijdag 23 juli bij Mts. De Vries Kantens, Klinkenborgerweg 7, 9995 NE, Kantens.
  • Maandag 26 juli : Maatschap Jensma-de Vries, Vijfhuisterdijk 19, 9074, TE Hallum.

Het apparaat is ontwikkeld in kader van POP3 Samenwerking voor innovatie, het project ‘Schone kisten en schoon oppervlaktewater’. Het project is tot stand gekomen in opdracht van The Potato Valley en in samenwerking met de Pootaardappelacademie . Het wordt uitgevoerd door Mechatec BV in samenwerking met de pootgoedbedrijven Mts. G.T. Jensma & T. de Vries en Mts. de Vries Kantens en Delphy.
Bij het wassen van kisten komt veel water vrij, met daarin resten van gewasbeschermingsmiddelen. Dit water mag niet worden geloosd op het oppervlaktewater, wat leidt tot knelpunten in de praktijk. Dit knelpunt was de aanleiding voor het project. We zijn nu zover dat we de machine kunnen demonstreren. We denken hiermee een goede oplossing te kunnen bieden voor het emissieprobleem van het kistenwassen. We zien u graag op een van beide demonstratiedagen!


In verband met de Corona regels dient u zich vooraf aan te melden, dit kan via deze link. 


Vrijdag 23 juli 13.30 uur of 15.30 uur. Maandag 26 juli 13.30 uur of 15.30 uur
In verband met bedrijfshygiëne wordt verzocht om niet in bedrijfskleding te verschijnen.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten en analytische gegevens. U vindt meer informatie in onze Privacy statement.