Introductie

Hartelijk welkom bij het project ''Uitvoeringsstimulans ten behoeve van de water- en bodemkwaliteit Noorderzijlvest Groningen"

Water en bodem is van groot belang voor de agrarische sector. Te veel water is niet goed, maar te weinig ook niet. Bovendien moet het water van goede kwaliteit zijn voor de gewassen en landbouwdieren. De laatste jaren is er door de sector veel energie gestoken in het verbeteren van de waterkwaliteit door het vergroten van kennis en bewustwording. Investeringen ten behoeve van de waterkwaliteit zijn niet te allen tijde rendabel en daar is handelingsperspectief voor nodig. Het project ‘uitvoeringsstimulans ten behoeve van de water en bodemkwaliteit' biedt dit perspectief door advies en finaciële ondersteuning te bieden. 

Als deelnemer kun je maatregelen kiezen die het beste passen bij jouw bedrijfsvoering. Indien gewenst kun je een (vrijblijvend) adviesgesprek aanvragen om samen met een adviseur een plan te maken.

Als deelnemer krijgt u een bijdrage in de kosten van maximaal 40%, met een maximum van €10.000.  

Voor de driftreducerende spuittechnieken zoals wingsprayer en luchtondersteuning bedraagt de maximale subsidie 25% met een maximum van €10.000. Voor deze categorie is er in totaal €250.000 beschikbaar. 

Voor erf inrichtingsmaatregelen en/of zuiveringssystemen voor afvalwater bedraagt de maximale subsidie 5.000. Bij toepassing van deze maatregelen wordt deelname aan het project Schoon Erf, Schoon Water verwacht.

De maatregelen waar subsidie voor is aangevraagd moeten uiterlijk 31 december 2022 zijn uitgevoerd en afgerond. 

 

 

 

 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten en analytische gegevens. U vindt meer informatie in onze Privacy statement.